"Тризуб з монет став меценатом"

Інна ОМЕЛЯНЧУК
2 вересня 2011

ЗНАЙ НАШИХ

«Місто Рівне, Театральна площа», —  така адреса нового рекорду,
який поповнив Книгу рекордів України

Найбільший малий державний герб України — тризуб — завдовжки 20 метрів мешканці Рівного виклали розмінними монетами, а кошти «з герба» спрямували на допомогу дворічному радивилівцю Микиті Хитрому, якому нещодавно провели трансплантацію печінки в одній з клінік Брюсселя. Мама Микити доглядає за хлопчиком, тато — інвалід другої групи: тож сподіватися у не менш складному, ніж операція, постопераційному періоді їм залишається хіба що на допомогу небайдужих людей.

Рівнянка Світлана Богатирчук-Кривко без вагань долучилася до доброї справи. Фото Інни ОМЕЛЯНЧУК

Автор ідеї — журналіст Олександр Шустерук, а її організатором виступила обласна організація Національної спілки журналістів України.

— Рівняни та гості міста закумулювали в тризубі 8 тисяч 329 гривень, їх ми передали згаданій сім’ї. Не така вже й значна сума, але кожен, хто долучився до акції, робив це від щирого серця, - розставляє акценти голова Рівненської обласної організації НСЖУ Дмитро Тарасюк. — Про рекорди ми, звісно, не мріяли. Втім, наш тризуб нині виявився найбільшим: тому приємно було отримати диплом Національного проекту «Книга рекордів України» саме в День 20-річчя Незалежності держави. Бо хто-хто, а журналісти прислужилися цій даті чи не найбільше.

Тому й герб мав таку символічну висоту — 20 метрів. А з розмінними монетами нам чудово допомогло обласне відділення Національного банку України.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua