"Трудові книжки будуть електронними"

13 листопада 2015

Уряд скерував до Верховної Ради проект закону, який передбачає скасування необхідності подальшого ведення трудових книжок. «Трудові книжки як документи, що засвідчують попередню трудову діяльність, залишаться у людей. Вони зможуть і надалі використовувати їх для підтвердження трудового стажу», — пояснив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус.

Передбачено, що з 1 липня наступного року не буде потреби дублювати інформацію одночасно і на папері, і в електронній формі. Інформацію збиратимуть лише в базі даних Пенсійного фонду. З 2004 року пенсії нараховують тільки на підставі даних ПФ. Там уже є відомості про те, коли, ким і де людину приймали і звільняли з роботи, а також якою на цих робочих місцях була її заробітна плата. Відповідно після затвердження законопроекту база Пенсійного фонду лише розшириться графами, які містяться зараз у трудовій, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

«Фактично ми переводимо трудові книжки в електронний вигляд. Там інформація не загубиться і не пропаде. Будь-яка людина може замовити витяг із бази даних для своїх цілей, звернутися до Пенсійного фонду і отримати його безкоштовно», — запевнив урядовець.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua