"Туреччина відмовляється від української допомоги"

25 жовтня 2011

ТРАГЕДІЯ. Україна заявила про намір допомогти Туреччині у зв’язку з землетрусами у цій країні, проте наразі турки відмовилися від міжнародної гуманітарної допомоги, повідомляє ТСН.

Разом з тим, влада Туреччини не виключає, що надалі може виникнути необхідність у допомозі.

«Було відпрацьовано питання про здійснення спецрейсів до Туреччини літаками «Ан-32» Міністерства надзвичайних ситуацій України з метою надання гуманітарного вантажу для потерпілого від землетрусу турецького населення», ─ заявив прес-секретар Міністерства закордонних справ Олександр Дикусаров.

Він також повідомив, що МЗС Туреччини поінформувало, що наявних в країні сил і засобів вистачає для запобігання наслідків землетрусу.

«У зв’язку з чим необхідність в отриманні міжнародної допомоги немає. Але в турецькому МЗС не виключили, що необхідність надання такої допомоги може виникнути через кілька днів», ─ сказав Олександр Дикусаров.

Між тим він зазначив, що українська сторона готова надати будь-якої миті необхідну гуманітарну допомогу Туреччині. переговорів щодо політичної частини угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Нагадаємо, землетрус магнітудою 7,2 стався на південному сході Туреччини вдень 23 жовтня. Поштовхи відчувалися навіть в сусідніх Ірані, Вірменії та Азербайджані.

Пізніше до ранку понеділка було зафіксовано близько 200 повторних поштовхів, в тому числі один потужністю 6 балів.

За останніми підтвердженими даними, кількість жертв землетрусу досягла 366, понад 1300 людей постраждали. У районі лиха зруйновано 2262 будинки. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua