"Турецькі дороги безпеки не гарантують"

Оксана ГОЛОВКО
22 вересня 2011

ЗІПСОВАНА ВІДПУСТКА.  Свідчу з  власного досвіду: купити «правильну»  заморську путівку в надійного туроператора і вдало приземлитися на  омріяному курорті — лише половина справи. Аби сповна насолодитися  чистим басейном і вишуканим шведським столом, спробуйте спершу без пригод дістатися  оплаченого готелю. А з цим, як виявляється,  щастить не всім…

У результаті дорожньо-транспортної пригоди, що  трапилася 20 вересня в турецькій Анталії,  загинула українка, ще 17 осіб різною мірою постраждали.  За попередніми даними місцевої  поліції, винуватцем  ДТП за участю мікроавтобуса з українськими туристами скоріше за все визнають водія  вантажівки, яка,  рухаючись зустрічною смугою, просто витіснила автобус на узбіччя, де той і перевернувся. Завдяки тому, що швидкість руху була невисока, більшої кількості жертв вдалося уникнути.

На щастя, всі постраждалі застраховані в одній з українських страхових компаній. Їх оперативно доправили до місцевих клінік, де надали належну медичну допомогу, багатьох виписали, побажавши  гарного відпочинку, адже більшість постраждалих планують отримати те, за чим, власне, і приїхали до Туреччини. Справа продовжує перебувати на особливому контролі Посольства України в Туреччині та в департаменті консульської служби МЗС України.

А Прем’єр-міністр Микола Азаров доручив профільним міністрам невідкладно надати необхідну допомогу українським громадянам, які постраждали внаслідок резонансного ДТП, повідомила прес-служба уряду. 

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua