"Турецький народ — дітям Чорнобиля"

8 липня 2011

Валентина АНДРІЄНКО
для «Урядового кур’єра»

БЛАГОДІЙНІСТЬ. Цьогоріч світова спільнота відзначила 25-ті роковини Чорнобильської катастрофи. У рамках цієї дати було започатковано гуманітарну програму «Турецький народ — дітям Чорнобиля».

Днями Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Ахмет Бюлент Меріч і координатор програм Турецького управління співробітництва та розвитку Ахмет Чинар відвідали Інститут нейрохірургії ім. академіка А.П. Ромоданова АМН України. Гості вручили апарат штучної вентиляції легень BEAR CUP 750 psv вартістю 235 тис. грн відділу нейрохірургії дитячого віку, який очолює професор Юрій Орлов. За словами Юрія Олександровича, цей апарат надто потрібен новонародженим та дітям, які не досягли року. Тепер такі малюки зможуть лікуватися у цьому медичному закладі.

Як повідомив заступник міністра охорони здоров’я Олександр Толстанов, Україна і Туреччина домовились про обмін медичними працівниками для проходження навчання.

У подальших планах Турецького управління співробітництва та розвитку — ремонт відділу нейрохірургії дитячого віку, а також оздоровлення українських дітлахів, які проживають на радіоактивно забруднених територіях.

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua