"Тюнери прибудуть поштою"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
19 квiтня 2012

ЦИФРОВЕ ТЕЛЕБАЧЕННЯ. Згідно із постановою Кабміну (від 21 березня 2012 р. № 245), забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення (телетюнерами) мають здійснювати на безоплатній основі. Цією ж постановою затверджено порядок використання коштів держбюджету, виділених на ці цілі. Телетюнери безкоштовно надаватимуть малозабезпеченим та пільговим категоріям громадян з урахуванням інформації про наявність сигналу цифрового телевізійного мовлення та спосіб приймання телевізійних програм.

За словами заступника начальника управління праці та соціального захисту населення Дніпропетровської міської ради Ірини Кікнадзе, цього року в Дніпропетровську телетюнери для прийому цифрового мовлення безкоштовно отримають 50 тисяч 429 чоловік. «Це інваліди першої та другої групи, у тому числі інваліди війни цих груп, а також інваліди війни третьої групи; особи, які виховують дитину-інваліда за умови, що вона проживає разом з ними і не перебуває на повному державному утриманні; особи із малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу згідно із Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; особи, на яких поширюється право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011—2012 років. Безкоштовний тюнер надається з розрахунку на одне житлове приміщення», — пояснила Ірина Кікнадзе.

Громадяни, які підпадають під означені категорії і хочуть отримати телетюнер, повинні до 1 липня звернутися до районного управління праці та соціального захисту населення і написати відповідну заяву, в якій серед іншого вказати спосіб прийому телевізійних програм, яким користуються (ефірне, кабельне, супутникове). Додатково до заяви додаються відповідні документи. До 1 серпня списки громадян, які звернулися із заявами, передадуть у комітет Держтелерадіо. Звідти телетюнери надішлють їм поштою.ф 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua