"У 2011 році товарообіг між Росією і Україною зріс у півтора рази"

23 лютого 2012

ЕКОНОМІКА. Росія залишається для України провідним торговельно-економічним партнером. За 2011 рік товарообіг між нашими країнами склав $52 млрд, заявив Голова Державної митної служби Ігор Калєтнік.

Як зазначили Корреспондент.biz в ДМС, зростання товарообігу за рік склало близько 50%. За минулий рік через російсько-український кордон пропущено 8,4 млн транспортних засобів. А загальні обсяги пропущених вантажів склали 111 млн тонн (збільшення на 10%).

«Завдання, поставлене президентами наших держав перед митними службами України та Росії, – чітке і конкретне: максимально спростити митні формальності для ще більшого зростання взаємної торгівлі. На сьогоднішній день митними службами України та Росії зроблені конкретні кроки щодо їх реалізації», – сказав голова Держмитслужби.

Зокрема, за прикладом поїзда № 1/2 Київ - Москва митний контроль поїзда Харків - Москва українськими митниками тепер також проводиться на станціях відправлення/прибуття, тобто без зупинки на кордоні.

З жовтня 2011 року митними органами України розпочато реалізацію домовленостей про взаємне визнання окремих результатів митного контролю товарів та транспортних засобів.

Зокрема результати митного контролю, проведеного однією з сторін, будуть визнаватися й іншою, що дозволить уникнути дублювання функцій і прискорить проходження кордону.

Україна очікує великого напливу вболівальників з Росії, тому митні служби двох сторін можуть застосувати досвід напрацювань України та Польщі.

Зокрема планується виділити окрему смугу руху для спрощеного перетину кордону футбольними фанатами. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua