"У 2012 році медикам піднімуть зарплату на 13,5 відсотків і виплачуватимуть оздоровчі в розмірі окладу"

27 вересня 2011

ФІНАНСУВАННЯ. Медикам у 2012 році планується виплачувати оздоровчі в розмірі посадового окладу. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Олександр Аніщенко, передає УКРІНФОРМ з посиланням на  «Голос України».

«Проект державного бюджету-2012 передбачає кошти на виплату з 1 січня наступного року медичним і фармацевтичним працівникам допомоги на оздоровлення в розмірі посадового окладу під час надання щорічної відпустки», ─ повідомив міністр. За його словами, середньорічне зростання зарплати по галузі заплановано на рівні 13,5% (темпи значно випереджають прогнозовану інфляцію).

«Ми подали до нового бюджету пропозицію щодо збільшення субвенцій регіонам на наповнення препаратами «аптечки» «швидкої допомоги» до 50 грн (сьогодні на це виділяється 5-6 грн)», ─ поінформував Олександр Аніщенко.

Міністр охорони здоров’я зазначив, що проект держбюджету на 2012 рік передбачає витрати на медицину в обсязі 9,7 млрд грн. Це на 167,9 млн грн більше, ніж 2011 року. Заплановано субвенції на охорону здоров'я з державного місцевим бюджетам у розмірі 2,8 млрд грн.

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua