"У 2016-му на Сумщині популяризуватимуть олімпійський рух"

Олександр ВЕРТІЛЬ
29 грудня 2015

Відповідне розпорядження підписав голова Сумської ОДА Микола Клочко, мотивуючи це знаковими олімпійськими подіями для краю і винятковим значенням здорового способу життя.

Мова передовсім про двох легендарних спортсменів, уродженців Сумщини  Володимира Голубничого та Олександра Шапаренка, які вибороли  сім олімпійських медалей на двох  і які  2016-го відзначатимуть ювілейні дні народження:  2 червня Володимиру Степановичу виповниться 80, а 16 лютого Олександру Максимовичу — 70 років.

Легкоатлет — скороход Володимир Голубничий — учасник п’яти олімпіад, володар двох золотих, срібної та бронзової медалей; веслувальник на байдарці Олександр Шапаренко брав участь у трьох олімпіадах і виборов два «золота» та одне «срібло». Нині обоє — почесні громадяни міста Суми.

У розпорядженні передбачено заходи не тільки зі святкування ювілеїв, а й зміцнення матеріально-технічної бази легкоатлетичної школи імені В. Голубничого, створення веслувальної школи  імені О. Шапаренка, зустрічі з громадськістю та молоддю обласного центру і області, випуск буклетів, довідково-інформаційної літератури тощо.

До слова, Сумщина має особливі олімпійські традиції. Адже зі слобожанським краєм тісно пов’язані імена таких славетних олімпійців, як Володимир Куц, Леонід Жаботинський, сестри Валя і Віта Семеренко, Олена Петрова, Тарас Шелестюк та інші.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua