"У банкірів найбільші статки"

18 жовтня 2011

ЗАРПЛАТА. Найбільша заробітна плата в Україні у представників банківського сектору,  машинобудування (зокрема літакобудування) та нафтопереробної галузі. Про це повідомив на брифінгу перший заступник голови Державної служби статистики України Вадим Піщейко. Найменшими залишаються зарплати у сільському господарстві та бюджетній сфері.

За даними Держстату, середньомісячна номінальна заробітна плата штатного працівника за січень-серпень 2011 р. становила 2550 грн., що у 2,7 раза вище рівня мінімальної заробітної плати. Порівняно з відповідним періодом 2010 року заробітна плата збільшилась на 18,1%. Зростання номінальної заробітної плати впродовж січня-серпня спостерігалося щомісячно, зменшення показника у серпні порівняно з липнем є сезонним явищем.

Найвищу зарплатню (на 3,5-52,1% вищу за середній рівень) у січні-серпні нинішнього року отримували працівники підприємств м. Києва і Київської області, а також регіонів, де сконцентровані підприємства гірничо-металургійного комплексу: Донецької, Дніпропетровської, Луганської та Запорізької областей. Найнижчі показники (на 24,3-29,1% нижчі за середній рівень) були у Тернопільській, Херсонській, Чернівецькій, Чернігівській та Волинській областях.

 Індекс реальної заробітної плати за 8 місяців нинішнього року порівняно з відповідним періодом 2010 року становив 107,7%.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua