"У Берліні відкрилася виставка споживчої електроніки і побутової техніки"

5 вересня 2012

IFA -2012. Виставка IFA у Берліні, в якій беруть участь майже 1500 компаній і 240 тисяч відвідувачів, є однією з найбільших у світі виставок споживчої електроніки і побутової техніки.

Майже всі сектори споживчої електроніки – від телебачення високої чіткості до відеокамер, планшетних ПК, а також холодильників нового покоління, кавоварок, пилососів – представлені на цій виставці.

Забудьте про телевізори з тривимірним екраном, вони вже не мають жодної ваги на ринку. Цьогоріч зірками виставки є телевізори 4К з екранами надзвичайної точності. Назва 4К походить від горизонтального розвязання, з точністю приблизно 4000 пікселів, тобто значно вищою, аніж звичайні екрани з твердим диском. Усі більш-менш важливі бренди представили свої моделі телевізорів 4К, ось ця – від компанії Sony, що надійде у продаж на Різдво. Щоправда, такий різдвяний подарунок за 25 тисяч євро зможуть собі дозволити далеко не всі.

«Самсунґ», який щойно оговтався після судових баталій з компанією «Apple», запустив свій останній смартфон Galaxy Note з високоточним електронним пером. Процесор тут працює значно швидше, а екран – вужчий і довший, аніж у першій версії. Приблизна ціна такого смартфона – 700 євро.

Сон у нашому житті має першорядну важливість. Британська компанія розробила пристрій під назвою «Renew», спорядкований датчиками, які працюватимуть разом із ай-падом та ай-фоном, аби зрозуміти навички сну та вплинути на них. Він показує вам сни: від моменту, коли ви лягаєте спати, аж до миті, коли ви прокидаєтесь. Він говорить вам, як довго ви спали, скільки часу провели у глибокому сні, скільки разів прокинулись вночі, скільки часу знадобилося вам, щоб заснути тощо. Таким чином, ви можете відстежувати якість вашого сну протягом тижнів і місяців. Ціна пристрою – приблизно 200 євро. 

Copyright © 2012 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua