"У Бразилії неврожай — світові несолодко"

Оксана ГОЛОВКО
14 березня 2012

АПЕТИТ. Продовольча і сільськогосподарська організація ООН  оприлюднила  новий індекс  продовольчих цін, який  у лютому порівняно з січнем зріс на 1%, або на 2.4 пункта.

У доповіді ФАО, зокрема, зазначається, що зростання  значною мірою зумовлене високими цінами на цукор, олію і зернові, тоді як ціни на молочні продукти дещо знизилися після помітного стрибка в січні.

Загалом світовий ринок з початку 2012 року характеризувався зростанням імпорту внаслідок послаблення долара США і тарифів на перевезення,  що різко знижуються. У поєднанні з несприятливими погодними умовами в основних країнах-експортерах зростання імпорту не дало світовим цінам впасти останніми тижнями, говориться в додатку до Індексу продовольчих цін.

Зокрема, індекс цін на цукор зріс до 342 пунктів у лютому, тобто підвищився на 2,4%, або на 8 пунктів порівняно з січнем, але все ще на 18% (або 76 пунктів) нижче за показники лютого минулого року. Зростання минулого місяця значною мірою зумовлене саме несприятливими погодними умовами в Бразилії, найбільшому виробнику й експортерові цукру в світі. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua