"У Брюсселі відкривається саміт Євросоюзу"

18 жовтня 2012

ПОРЯТУНОК ЄВРОЗОНИ. Четвертий у цьому році саміт Євросоюзу проходитиме під гаслами про зростання і подальшу інтеграцію. Зміцнення економічного та валютного союзу – ось що зараз важливо для європейців, аби подолати кризу, – вважають експерти.

Крім того, залишається незрозумілим, чи проситиме Іспанія повномасштабної фінансової допомоги.

Отже, на порядку денному саміту, що відкривається у Брюсселі: банківський союз, економічне зростання та зайнятість, тісніша інтеграція у валютному союзі та питання Іспанії.

Експерти чекають від Європи позитивних сигналів.

«Що ми хочемо побачити, – беручи до уваги, що МВФ давно вже натякає, що треба припиняти жорстку економію, – чи йтиметься на саміті про послаблення суворої бюджетної політики у Франції, Німеччині, Нідерландах – тобто у ядрі Європи, що забезпечує зростання. Якщо вони послаблять бюджетну політику, то у 2013 році єврозона зможе показати кращі результати», – говорить Том Воса з Національного банку Австралії.

Одне з ключових питань щодо посилення валютно-економічного союзу – контроль над європейськими фінансами, і, зокрема, над Євроцентробанком. На саміті оброворюватимуть пропозицію Німеччини стосовно створення органу, який мав би право вето щодо бюджетів окремих країн.

Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua