"У церквах, театрах та школах Росії блокуватимуть мобільний зв’язок"

28 лютого 2012

МОБІБЛОК. Державна комісія Росії з радіочастот ДКРЧ може легалізувати використання в громадських місцях пристроїв, що блокують сигнал мобільних телефонів, повідомляє РИА «Новости».

Подібні пристрої можна буде використовувати в театрах, храмах і навчальних закладах під час проведення іспитів. Питання про використання генераторів шуму або блокаторів радіосигналів внесений в порядок денний найближчого засідання ДКРЧ, яке відбудеться 16 березня.

«Заклики вимикати телефони бувають почуті не всіма. Не секрет, що, наприклад, в театрах або церквах робота стільникових телефонів не просто заважає оточуючим, але може призвести до зриву заходу», - зазначає один з членів комісії.

Як повідомляють російські ЗМІ, буде створена дослідна зона, щоб визначити, чи можливо налаштувати пристрої так, щоб вони не блокували сигнали телефонів абонентів, що знаходяться поза зоною заходів. Також планується регламентувати, де і на який час можна включати блокатори.

«Дозволи не повинні бути масовими, інакше оператори отримають зниження доходів. Крім того, необхідно опрацювати систему сповіщення абонентів і отримання їх згоди. Важливо не допустити, щоб на цьому робили бізнес, наприклад, блокуючи стільниковий сигнал в певному місці і встановлюючи підвищену плату за користування таксофоном», - розповів один з членів комісії російським ЗМІ.

УНН



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua