"У Черкасах збирають кошти для лікування хворих дітей"

Владислав КИРЕЙ
21 квiтня 2012

АКЦІЯ. Щорічну Всеукраїнську благодійну акцію «Серце до серця», яка проходить із 16 квітня по 6 травня у Черкасах, презентували представники однойменного благодійного фонду. Активно готуючись до акції, її організатори та учасники надають допомогу різним категоріям дітей з вадами зору, хворим на цукровий діабет, новонародженим з патологіями. 

Голова наглядової ради фонду «Серце до серця» Єжи Конік розповів, що цей фонд, започаткований ще сім років тому трьома студентками з України, нині завойовує дедалі більшу популярність та підтримку громадськості, зокрема в пропаганді здорового способу життя. Особливих зусиль докладають волонтери, які прагнуть допомогти дітям, хворим на цукровий діабет. Одним із ефективних методів підтримки цих дітей є придбання спеціальних інсулінових помп. Саме вони дають можливість контролювати і вчасно коригувати рівень інсуліну в крові хлопчиків та дівчаток.

Як повідомила головний дитячий ендокринолог області Надія Нестругіна, на Черкащині вже  зібрано  67 тис. грн на цю благодійну справу. Враховуючи те, що на цукровий  діабет хворіють і діти віком від п’яти місяців, багатьом із них необхідна оперативна допомога. Семеро дітей в області нині перебувають на помповому введенні інсуліну. Організатори доброї справи сподіваються, що незабаром більше дітей зможуть отримати таку допомогу — за рахунок коштів, які зберуть під час акції.

Нинішнього року фонд «Серце до серця» планує також влаштувати для дітей костюмований карнавал, а в кінці серпня ще й організувати всеукраїнський благодійний концерт. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua