"У Чернігові вибрали короля"

Євдокія ТЮТЮННИК
10 вересня 2011

 ЧОЛОВІЧІ ІГРИ. У Чернігові відбувся традиційний Міжнародний турнір зі спортивних єдиноборств «Король рингу». Глядачі — переважно чоловіки, дідусі, юнаки і підлітки заповнили Літній театр вщерть. Ще б пак: таке захоплююче видовище з азартом, адреналіном і вибухом емоцій побачиш не часто.

Пружину напруги «завела» вже перша пара, котра змагалася в поєдинку з боксу: Рахман Кадиров (Узбекистан) та чернігівський спорт?смен Дмитро Куліда. Може справді вдома й стіни допомагають, та більше, напевне, важить підтримка вболівальників, котрі скандують ім’я свого  земляка. І Дмитро не підвів, як і його товариш Денис Пєсоцький, котрий переміг білоруського боксера Руслана Капеляна.

Настала черга ушу саньда. Глядачі просто не могли всидіти на місцях  — настільки красивим був поєдинок між чернігівським спортсменом Олександром Алієвим та чемпіоном світу з багатоборства Олегом Горбоносом з міста Бровари Київської області. Стрибки, підсічки, кидки, удари руками й ногами викликали шквал оплесків. Тим більше, що знову переміг чернігівець.

А коли оголосили головний поєдинок турніру — між чемпіоном світу і Європи Сергієм Лисюком з Чернігова та дворазовим чемпіоном України Валентином Зброжеком з Києва, емоції вболівальників просто зашкалили. Заради такого кікбоксингу варто було вистояти довжелезну чергу за квитками. То був справжній потужний танець з надзвичайно видовищним поєднанням елементів боксу та східних єдиноборств. Боротьба була настільки затятою, що Сергій Лисюк одержав перевагу всього в один удар! Що й підтвердив головний суддя турніру — суддя міжнародної категорії з професійного боксу Михайло Костючок. Отже, після дев’яти напружених поєдинків з’ясувалося, що ім’я цьогорічного короля рингу у рамках однойменного турніру — Сергій
 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua