"У Чилі показали двомісний болід з електродвигуном"

27 жовтня 2015

Перший чилійський електромобіль Soki вражає перехожих на вулицях Сантьяго своїми формами та стилем. Його назва походить від слова «двоє» мовою давніх племен з Патагонії. Двомісний болід розвиває швидкість до 60 кілометрів на годину, а його електричний двигун заряджається за три години.

Творець авто промисловий механік Даніель Павес каже: була ідея створити авто, що поєднує традиційні комфорт та безпеку з мобільністю мотоцикла чи велосипеда.

«Спочатку це мотивувалося просто цікавістю, котра згодом переросла в професійний експеримент. Цей концепт-кар спромігся поєднати всі принади сучасного пересувного засобу: відчуття захищенності та комфорту автомобіля, спритність мотоцикла та енергоефективність велосипеда», – каже Даніель Павес.

У продажу Soki – спільна розробка чилійської державної корпорації з розвитку виробництва Corfo та новаторів-інженерів – буде з березня наступного року. Розробники кажуть – авто ідеальне для густонаселених міст.

«Це найбільша проблема сучасних міст. То ж ми запропонували проект, що відповідає викликам сучасності, адже це чисте та енергоефективне рішення, а крім того – комфортне та безпечне», – запевняє Патрісіо Ферес, менеджер іновацій компанії.

Найближчими тижнями Павес та його команда планують відвідати 11 міст Чилі та продемонструвати всім винахідникам, як можна втілювати свої ідеї в життя.

EURONEWS 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua