"У Дніпро випустили хвостатих «санітарів»"

Роман КИРЕЙ
6 травня 2016

Традицію зарибнення річок коштом підприємств-забруднювачів продовжують на Черкащині. У Дніпро випустили перші чотири тонни мальків товстолобика. Цей вид риб обрали не випадково, пояснюють в обласній екоінспекції, бо вони найкращі «санітари».

— Товстолоби поїдають синьо-зелені водорості й поліпшують екологічну ситуацію у водосховищі, — додав працівник розплідника Григорій Кухар. За його словами, в радянські часи для очищення водойм щороку запускали в Дніпро майже 6 мільйонів екземплярів цих риб.

Мальків виростили в Іркліївському риборозпліднику. Кожен важить майже 300 грамів, а тонна коштує 25 тисяч гривень. Доки мальки розійдуться в акваторії Дніпра, місце зарибнення особливо пильнуватиме водний патруль.

Раніше зарибнення проводили переважно коштом підприємців, які займаються рибним промислом. А торік започаткували акцію: звернулися до підприємств — забруднювачів Дніпра. Другий рік поспіль вони відгукуються. До акції долучилися «Миронівський хлібопродукт», «Перемога Нова», «Металінвест», «Флагманфіш», а також ПП «Василевський» і ПП «Бормишев». Більшість бере в ній участь уже вдруге. Це приклад іншим.

Така практика поширюється і в райони, зокрема в Чорнобаївському, Канівському та Золотоніському підприємці теж профінансували зарибнення.

Приміром, коштом Золотоніського сироробного комбінату й тамтешніх підприємців найближчими днями водосховище зарибнюватимуть у Золотоніському районі. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua