"У Дніпропетровську викладач-хабарник торгував оцінками"

16 лютого 2012

ЧОРНІ СПРАВИ. У Дніпропетровську засуджено викладача-хабарника, якого піймали на хабарі в 900 гривень. Про це УНН повідомили в прес-службі СБУ.

Набув чинності вирок Апеляційного суду Дніпропетровської області стосовно Олександра Б. завідувача кафедри одного з вищих державних навчальних закладів м. Дніпропетровська.

«За сприяння керівництва вишу викрито схему вимагання та одержання хабарів, розроблену та впроваджену посадовою особою одного з університету міста. Встановлено, що педагог-хабарник, створив умови, за яких студенти були вимушені складати іспити та заліки йому особисто. За погашення кожного виду заборгованості було встановлено так звану «таксу», в разі незгоди платити він погрожував боржникам відрахуванням з учбового закладу», - йдеться в повідомленні.

ДОВІДКОВО

На початку лютого 2011 року співробітники СБУ спільно зі слідчим прокуратури, затримали завідувача кафедри хімії на «гарячому» під час одержання ним хабара у розмірі 900 гривень, які він вимагав від студента за складання академічної заборгованості.

Вироком суду Олександра Б. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.368 «Одержання хабара» Кримінального кодексу України.

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua