"У Францію повернувся перстень Жанни д'Арк"

21 березня 2016

Перстень виглядає дуже скромно - його відмінною рисою є старовинне гравірування з трьома хрестами і написом «Ісус, Марія».Донедавна реліквію вважали втраченою, її вирішив повернути бізнесмен Ніколя де Вільє, повідомляє Експрес з посиланням на espreso.tv.

Перстень, ймовірно належав Жанні д'Арк, на недавньому аукціоні в Лондоні його викупив за 300 тисяч фунтів бізнесмен Ніколя де Вільє, власник одного з французьких парків розваг. Щоб викупити реліквію, француз збирав пожертви серед друзів. Покупець отримав кілька експертиз, які підтверджують справжність виробу, хоча сумніви аукціонної публіки до кінця все ж розвіяні так і не були.

Вчора де Вільє представив прикрасу національної героїні своїм співвітчизникам. За легендою, реліквія мала для Жанни д'Арк сакральне значення і символізувала її зв'язок з Богом. Після страти Жанни, спаленої 30 травня 1431 року в Руані, перстень належав архієпископу Вінчестера.

Перстень виглядає дуже скромно - його відмінною рисою є старовинне гравірування з трьома хрестами і написом «Ісус, Марія». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua