"У Газі небезпека найвищого рівня"

Ганна РОМАШКО
17 листопада 2012

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

ПОДИХ ВІЙНИ. Прем’єр-міністр Єгипту Хішам Кандиль, який учора відвідав  Газу, щоб висловити свою підтримку палестинцям, засудив атаки Ізраїлю, назвавши їх катастрофою, повідомляє Бі-Бі-Сі. Пан Кандиль зокрема побував у  військовому шпиталі  та поговорив із палестинськими політиками, після чого заявив: агресія Ізраїлю має припинитися.

Водночас ізраїльські війська у п’ятницю атакували з повітря приблизно 150 цілей на території сектору Гази й утрималися від обстрілу лише на час перебування єгипетського високопосадовця.

Основними цілями нічних і ранкових бомбардувань ізраїльська армія називає позиції для запуску ракет середньої дальності й склади зброї по всьому сектору Гази, зазначаючи, що авіаудари вже призвели до зниження інтенсивності палестинських обстрілів. Зокрема тільки столичному місту Гази було завдано не менш як 15 ударів. Крім того, війська Ізраїлю принаймні двічі бомбардували головний штаб МВС ісламістського уряду в міському кварталі Тель аль-Хауа, де почалися пожежі й було поранено кілька людей. Повідомлення про бомбардування надходять, крім столиці, із північних міст Бейт-Хануна, Бейт-Лахії, а також із населених пунктів у центральній і південній частинах сектору Гази.

Усі авіаційні нальоти на сектор Гази, за словами ізраїльських військових,  стали відповіддю на численні ракетні обстріли бойовиків руху «Хамас».

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін  Нетаньяху навіть звинуватив «Хамас» у  навмисному  розміщенні   ракетних  установок у заселених районах. «Між Ізраїлем та терористами у Газі немає жодної моральної рівності», — сказав він у телезверненні з Тель-Авіва.

Нині по обидва боки кордону між Ізраїлем та Газою оголошено надзвичайний стан. До речі, відділ Посольства України в Ізраїлі при Палестинській національній адміністрації ще понад місяць тому  рекомендував  громадянам тимчасово утриматися від поїздок до сектору Гази. За словами Надзвичайного і Повноважного посла України в Державі Ізраїль Геннадія Надоленка, ці рекомендації  стали ще актуальнішими.  



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua