"У Греції перемагають проєвропейські консерватори"

18 червня 2012

ВИБОРИ. Консервативна партія «Нова демократія» Греції набирає 30,1 відсотка голосів і отримує 130 місць у парламенті з 300. Про це повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на міністерство внутрішніх справ країни, на яке покладений підрахунок голосів на позачергових парламентських виборах, що відбулися учора. Дані представлено у вигляді графіки, що відображає результати голосування по всій території країни. 

Більшість «Нової демократії» забезпечує правило, за яким партія, яка набрала більшість, отримує додаткові 50 мандатів. Ліворадикальна коаліція «Сіріза» набирає 26,5 відсотка і може розраховувати на 70 місць, а соціалісти з ПАСОК - 12,6 відсотка і 34 місця.

Зазначається, що «Нова демократія» і «Сіріза» радикально розходяться з питання фінансової допомоги і співпраці з Євросоюзом. Консерватори виступають за прийняття фінансової допомоги у розмірі 240 мільярдів євро і за збереження Греції у складі ЄС. Ліворадикали закликають відмовитися від угод про фінансову допомогу і скасувати введені за останні два роки заходи економії коштів.

Коментуючи підсумки виборів, лідери «Сірізи» і ПАСОК визнали перемогу опонентів, але відмовилися брати участь в коаліції з «Новою демократією». Спостерігачі побоюються, що може повторитися ситуація початку травня, коли після виборів переговори з формування уряду зайшли в глухий кут і довелося призначати нові парламентські вибори.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua