"У Харкові до профорієнтації долучаються військкоми"

Володимир ГАЛАУР
9 червня 2016

У Харкові стартувала  виїзна  інформаційно-роз’яснювальна кампанія з питань зайнятості.  Мобільні центри працюватимуть поблизу найбільших транспортних вузлів: залізничного вокзалу Харків-Пасажирський, автостанції №6, яка розташована біля станції метро «Пролетарська», й автовокзалу біля станції метро «Холодна гора».  Необхідну інформацію для тих, хто шукає роботу, надаватимуть протягом травня  тричі на тиждень з 10 до 17 години.

Як розповіли у прес-службі Харківського обласного центру зайнятості, громадянам презентуватимуть послуги з профпідготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації в центрах профтехосвіти державної служби зайнятості та знайомитимуть з перевагами військової служби за контрактом. Особливу увагу приділятимуть внутрішньо переміщеним особам та учасникам АТО. Вони зможуть отримати консультації фахівців щодо порядку реєстрації в службі зайнятості та соціального захисту від безробіття, з правових аспектів працевлаштування, навчання тощо.

Мобільні центри стануть корисними тим,  хто вперше шукає роботу, або тим, хто бажає її змінити чи тільки обирає професійний шлях. Вони зможуть правильно зорієнтуватись на ринку праці, визначити професії, затребувані роботодавцями, дізнатися про актуальні вакансії, послуги служби зайнятості. Разом із працівниками центрів зайнятості в мобільних центрах консультуватимуть і представники військкоматів. Вони розкажуть про наявність вакантних місць для проходження військової служби за контрактом, умови і терміни укладання контракту, грошове забезпечення і пільги.  Крім цього, відвідувачі мобільних центрів зайнятості зможуть безкоштовно пройти профдіагностичне комп’ютерне тестування «Профексперт», визначити свої професійні здібності та нахили, переглянути відеоролики про популярні професії.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua