"У Харкові уболівальники Євро-2012 візи видаватимуть без черги"

1 березня 2012

ІНІЦІАТИВИ. Додатковий пункт прийому документів на отримання польської і шенгенської віз відкрито в Харкові, що спростить отримання віз напередодні чемпіонату Європи-2012 з футболу. 

Про це розповів на церемонії відкриття пункту генеральний консул РП в Харкові Ян Гранат, передає УКРІНФОРМ

«Раніше такі документи можна було отримати лише в консульських установах, де клієнти чекали черги більше місяця, – зазначив Ян Гранат. – Про необхідність відкрити додаткові пункти не раз говорив Надзвичайний і Повноважний Посол РП в Україні Хенрик Литвин. Нинішній пункт – шостий в Україні. Також будуть відкриті ще вісім пунктів у різних містах країни».

« За словами Яна Граната, подання заявки коштує 19,5 євро, в той час, як середньоєвропейська ціна оформлення подібних документів – до 30 євро. Віза буде готова вже через п'ять днів.

Пункт розташований на Червоношкільній набережній в центральній частині Харкова. Завдяки сучасному устаткуванню, пункт може прийняти до ста клієнтів на день, адже на обробку заяви йде всього десять хвилин.

У генконсульстві РП у Харкові 2010 року видано 16 тисяч віз, а 2011 – 34 тисячі. Усього в Україні за минулий рік видано 570 тисяч віз – як туристичних, так і робочих, а також – для реалізації бізнесу.

З сьогоднішнього дня пункт у Харкові приймає документи на отримання візи на матчі Євро-2012. Той, у кого немає квитка на матч, зможе отримати туристичну візу. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua