"У Харкові встановлять пам’ятник Володимиру Висоцькому "

26 березня 2012

УВІКОВІЧНЯТЬ У БРОНЗІ. Харківська обласна організація Національної спілки архітекторів України оголосила конкурс на проект пам’ятника поетові і музикантові Володимиру Висоцькому.

Про це на засіданні архітектурно-містобудівної ради повідомив головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький.

З умовами конкурсу з 30 березня можна буде ознайомитися в управлінні архітектури Харківської міськради або на сайті ХОО НСАУ.

«Ми хочемо поставити пам’ятник улюбленому народом музикантові. Він заслуговує того, щоб бути увічненим в Харкові», - підкреслив Харківський міський голова Геннадій Кернес.

С. Чечельницький уточнив, що пам’ятник встановлять біля Палацу спорту на пр. Маршала Жукова, де В. Висоцький виступив з концертом в травні 1978 року.

ДОВІДКОВО

Володимир Висоцький - видатний радянський актор, співак і поет (бард), класик жанру авторської пісні, автор низки прозаїчних творів, заслужений артист РРФСР (1986р., посмертно) і лауреат Державної премії СРСР (1987р., посмертно). В.Висоцький написав близько 700 пісень і віршів, з великим успіхом гастролював у СРСР і за кордоном. Як актор зіграв близько тридцяти ролей у фільмах (зокрема «Місце зустрічі змінити не можна», «Вертикаль»). Учасник постійної трупи театру Драми і комедії на Таганці.

УНН 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua