"У Хмельницькому не витримують комунікації"

Ірина НАГРЕБЕЦЬКА
23 лютого 2012

АВАРІЯ. Днями багато хто з  хмельничан, умившись  холодною водою з-під крана, з подивом почув з телеефіру, що  обласний центр залишився без води. Окремі ЗМІ узвичаєно дорікали комунальникам, мовляв, погано працюють. І лише працівники «Хмельницькводоканалу», які ще 20 лютого о 20.00 підключили живильну вологу споживачам, точно знали перебіг подій.

Зателефонувавши до міськради, ми з’ясували подробиці надзвичайної ситуації у місті на Південному Бузі. Як пояснив перший заступник Хмельницького міського голови  Олександр Вінников, витік на ділянці  Чернелівського водогону стався ще тиждень тому, та він був незначним, тож з огляду на суворі морози було ухвалено рішення дочекатися потепління і розпочати ремонт. Синоптики якраз потішили підвищенням температурного режиму після вихідних.

Та в понеділок ситуація загострилася, і керівництво водоканалу змушене було працювати в аварійному режимі, зупинивши подачу води городянам. Фахівці знають, що на цій ділянці водогону встановлені залізобетонні труби, ремонт яких вимагає більшого часу і зусиль. Зварювальні роботи, за словами Олексія Федоровича, розпочали о 15.00 і завершили на дві години раніше запланованого, тобто о 20.00.

Принагідно зауважимо, що водопостачання у Хмельницькому незабаром  стане кращим: за наполяганням міської влади, для допомоги області уряд виділив цільову субвенцію місцевому бюджету на спорудження  ще однієї нитки водогону. Будівництво другої її частини (приблизно 12 кілометрів) уже завершене, і тут тривають налагоджувальні роботи. А сучасним полімерним трубам, що прийшли на зміну залізобетонним, не страшні морози та заметілі.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua