"У «канадському» будиночку - українцю затишно і комфортно"

1 березня 2016

Мабуть, справжню ціну власного житла (мається на увазі не лише його грошова вартість) знає той, у кого нема даху над головою. Аби в цьому переконатися, переповім історію моїх знайомих, які винаймають житло. Через невчасну сплату оренди їх з малою дитиною викинули з квартири на вулицю напередодні Різдва. Про шахрайства, коли, забравши попередньо гроші навіть на поріг не пускають, годі й говорити. Тож власні квадратні метри для більшості сучасних безхатченків (не бомжів, а саме безхатченків) не просто мрія, це – насущна потреба.

Реалізувати її навіть за нинішнього падіння цін на нерухомість не просто. Вартість житла хоча й істотно знизилася, однак не настільки, щоб стати доступною. Доводиться переглядати безлічі варіантів, аби обтати найоптимальніший за ціною, площею та функціональною придатністю.

Фото з сайту servusbud.od.ua.

Один з таких безпрограшних варіантів можна знайти на сайті servusbud.od.ua. Тут пропонують будинки зведені за канадською технологією, які зарекомендували себе з найкращого боку чи не в усьому світі. В Україні це також стає трендом: за статистикою, кожний десятий котедж будується з сіп-панелей.

Для тих, хто ще не знає, що це таке, варто розповісти про переваги каркасно-панельних будівель. Почнемо з вартості, адже саме вона для більшості потенційних покупців є найважливішою. Так ось: так званий канадський дім від "Сервус Одесса" значно дешевший аналогічного, спорудженого з традиційних будматеріалів, не лише через специфіку будівельної продукції, а й через наявність власної виробничої бази. Термін зведення таких споруд не роки, а лише 3-4 місяці. Причому, це можуть зробити як фахівці компанії Сервусбуд, які зарекомендували себе з найкращого боку не лише на вітчизняному, а й на європейському ринках, так і сам клієнт, попередньо замовивши домокомплект, і тим самим здешевивши вартість майбутнього житла.

Якщо дотримуватися технології зведення, переживати за надійність споруди і її довговічність (один з найпоширеніших міфів), не доведеться: дім простоїть і 100 років. Не варто переживати й за вогнестійкість та екологічну безпечність будматеріалів, зроблених з високоякісного та екологічно чистого пінополістиролу. До того ж вся продукція сертифікована і відповідає сучасним стандартам якості та безпеки. А це означає, що і з енергоефективністю все гаразд. Завдяки високій теплоізоляції (перекриття, дах, зовнішні стіни, перегородки) дому з СІП панелей зменшують витрати на опалення.

Для тих, у кого є нагальна потреба вселитися у власне житло негайно, пропонується широкий вибір вже зведених будинків. Їх можна побачити як у каталозі, так і в натурі, особисто оглянувши будинки різних серій: «СТАНДАРТ», які найкраще використовувати як дачу чи заміський будиночок, «ПРЕМІУМ» – нині найбільш затребувані, та «ЕЛІТ», де товщина стін і теплоізоляція витримають найлютіші морози.

Вартість канадських будинків (залежно від їх типу, метражу, комплектації) різна. За потреби з кожною пропозицією можна ознайомитися на вже згаданому сайті. Важливим є й той факт, що хоча ціни на нерухомість вказані в доларах, розраховуватися можна гривнями згідно с курсом Нацбанку. За нинішніх проблем з дефіцитом іноземної валюти це позбавить від клопоту з обміном. Варто також знати, що при оплаті 60% вартості домокомплекту, набір всієї технічної документації надається безплатно.

Іван ПАЛІЙ
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua