"У Катерини Гусєвої золота хватка"

Інна ОМЕЛЯНЧУК
6 жовтня 2012

ТАК ТРИМАТИ!

Бронзова призерка Паралімпіади вписала новий рядок в історію інваспорту

До скарбнички нагород українських атлетів додалася ще одна колоритна медаль: 25-річна Катерина Гусєва повернулася з чемпіонату світу зі східних єдиноборств серед спортсменів з вадами слуху, що проходив на венесуельському острові Маргарита, переможницею.

Катерина Гусєва (друга ліворуч) на п'єдесталі чемпіонату світу на острові Маргарита. Фото надане автором

Вихованка рівненського «Інваспорту» змагалася у ваговій категорії до 63 кілограмів і перемогла в чотирьох поєдинках, виконавши тим самим норматив майстра спорту міжнародного класу.

…Висока тендітна білявка аж ніяк не схожа на леді з «твердою хваткою»: вона привітно усміхається, а голубі озерця її очей розхлюпають доброту:

— До  секції східних єдиноборств прийшла у 10 років, так би мовити, за компанію з друзями. Спочатку мене притягувало радше спілкування, аніж спорт. Ми, до речі, займалися в секції разом із сестрою-близнючкою Іриною. А з часом… Хтось із моїх друзів вийшов заміж, хтось, як-от і моя сестра, пішов іншою життєвою стежкою. А моє хобі якось непомітно переросло в професію – я залишилася у спорті. Якусь незгасну іскру до перемоги запалив у мені тренер Михайло Якович Романкевич, до речі, заслужений тренер України та тренер збірної України з дзюдо.

— Ви згадали про сестру: у вас  велика сім’я?

— Так, у мене чотири сестри та брат. Сім’я, так би мовити, спортивна: Ірина, хоч і працює директором заправки, але дуже любить дзюдо. Вона власним коштом провела турнір із дзюдо для дітей. Мій племінник Дмитро — капітан юнацької футбольної команди «Карпати». А взагалі нам дуже допомагають у житті тверде батьківське слово підтримки та мамина молитва: мама так щиро за нас усіх молиться — тому, гадаю, наші перемоги невипадкові.

— А яка ваша заповітна мрія? 

— Їх дві: участь (і, звісно, перемога) у Дефлімпійських іграх, які відбудуться в липні наступного року, та відкриття секції східних єдиноборств у Рівному для дітей із вадами слуху. Я б з радістю займалася з ними і вже навіть вивчаю для цього мову жестів. Адже це, повірте, шанс для таких діток відкрити для себе забезпечене майбутнє і побачити світ. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua