"У Китаї підліток продав нирку і купив iPhone і iPad"

30 листопада 2012

ВИРОК. Суд китайського міста Ченьчжоу провінції Хунань ухвалив у четвер вирок у справі про вилучення нирки у підлітка, що добровільно продав її навесні 2011 року, щоб отримати гроші на купівлю iPhone і iPad.

Про це повідомляє агентство Сіньхуа, передає УКРІНФОРМ.

«Хе Вея, що організував незаконну торгівлю ниркою у квітні 2011 року, засуджено до 5 років позбавлення волі. Сун Чжун'юя, хірурга, який провів трансплантологічну операцію, засуджено до 3 років з відстрочкою на 5 років. Ще 5 осіб – сестер, хірурга й анестезіолога – засуджено до ув'язнення від 1 року до 4 років», – наводить агентство рішення суду.

Всього семеро з дев'яти, що опинилися на лаві підсудних, було засуджено до тюремного ув'язнення за умисне спричинення каліцтва, ще двох, незважаючи на провину, було звільнено від кримінального покарання за незначну роль у злочині. Вироки могли б бути і більш суворими, якби сім'я потерпілого, що отримала компенсацію від усіх дев'ятьох у загальному обсязі 1,47 млн юанів ( 230 тис. дол.), не «пробачила» «чорних трансплантологів».

Нагадаємо, 17-річний учень однієї зі шкіл східної провінції Аньхой на прізвище Ван дуже хотів придбати модні гаджети iPhone і iPad, однак не мав на це грошей. В Інтернеті він познайомився з людьми, які обіцяли непогану винагороду за внутрішні органи. Ван отримав за свою нирку 22 тис. юанів (близько 3,5 тис. дол) і здійснив мрію, купивши дорогі телефон і планшетник. Хе Вей при цьому заробив 56,360 тис. юанів, а його співорганізатор Сун Чжун'юй – 52 тис. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua