"У Китаї з вуглекислого газу вироблятимуть екологічно чисте паливо"

11 сiчня 2016

Не так давно ізраїльський стартап оголосив про свою амбітну ціль виграти всесвітні перегони з пошуку рентабельного рішення рециклінгу діоксиду вуглецю. За допомогою сонця та повітря NewCO2fuels переробляє діоксид вуглецю на паливо і вже через декілька років планує продавати свій продукт.

До активної конкуренції, що виникла навколо нової сфери отримання енергії, також долучилися китайські науковці, які стверджують, що створили унікальний матеріал, здатний перетворити CO2 в екологічно чисте паливо, повідомляє Експрес з посиланням на EcoTown.

Вчені з Університету Китаю винайшли нову речовину, що допомагає перетворити вуглекислий газ у новий вид палива, яке не викидає в навколишнє середовище ніяких шкідливих відходів. Матеріал виготовили з мікроскопічних шарів кобальту. Для переробки на паливо вчені навчаться збирати вуглекислий газ, який надходить в земну атмосферу щорічно в кількості 36 гігатонн, проте процес підготовки нової технології для комерційного використання відбудеться тільки на початку 2020 року. Сам матеріал має товщину чотири атоми, що складається зі сплаву звичайного металевого кобальту та оксиду кобальту. Для зміни молекулярної структури вуглекислого газу, необхідно подати невелику кількість електричного струму, що згодом дає порцію чистого палива. Під час подачі струму молекули кобальту починають взаємодіяти з газом CO2, після чого атоми водню прикріплюються до атомів вуглецю, а CO2 стає форміатом. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua