"У Києві будують службові помешкання"

Інна КОСЯНЧУК
19 квiтня 2012

СТОЛИЦЯ. Не секрет — якщо робота непрестижна, та ще й малооплачувана, навряд чи претенденти на отримання її вишикуються в чергу. Тут скоріше навпаки — потрібні додаткові заохочення, аби з’явилися бажаючі… Так, столичні посадовці не раз скаржилися, що протягом кількох років у Києві в дефіциті двірники. Якщо в радянські часи найпереконливішим аргументом взяти в руки мітлу було надання службового житла, нині отримання квартири двірником — радше виняток, ніж правило.

Але є сподівання, що ситуація може змінитися. Голова КМДА Олександр Попов доручив головам районів столиці та керівникам профільних управлінь скласти перелік об’єктів, які можуть бути реконструйовані під службове житло, а також вивчити можливість будівництва службових квартир для співробітників житлово-комунальної сфери.

— Цього року ми плануємо забезпечити житлом 150 двірників та працівників ЖЕКів. Уже розпочалися роботи з реконструкції житла для представників цієї галузі у Деснянському районі. Але цього недостатньо, ми маємо вивчити можливість будівництва додаткових квартир. Така мотивація, безумовно, привабила б до роботи у комунальній сфері молодих співробітників, адже сьогодні більшість двірників столиці — це люди похилого віку, — зауважив столичний очільник.

Як виявилося, вирішення «квартирного питання» для працівників житлово-комунального господарства уже почалося. Прес-служба Київської міської держадміністрації повідомила, що вже 30 з них отримали помешкання. Тож, можливо, житловий стимул спрацює, і побільшає охочих працювати в комунальному секторі.

Загалом у 2012 році комунальними підприємствами Головного управління житлового забезпечення зводитиметься 49 житлових будинків. З них 21 будинок протягом року планують увести в експлуатацію. Таким чином, 1730 нових квартир з’явиться у Києві вже до кінця року. З них майже 30% нових помешкань збудують для черговиків. Також, за словами заступника голови КМДА Руслана Крамаренка, нині пропонують збільшити на 10 млн грн доходи спеціального фонду бюджету за рахунок збільшення надходжень від продажу загальної площі житлових будинків. Ці гроші планують спрямувати на спорудження житла для соціально незахищених верств населення.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua