"У Києві страйкують водії маршруток"

26 лютого 2013

ПРОТЕСТ. У Києві триває страйк понад 300 водіїв маршруток, які відмовилися перевозити пасажирів із передмість столиці через нові правила перевезень. Зараз припинено сполучення з 12 населеними пунктами, припинили роботу 13-14 маршрутів, передає УКРІНФОРМ з посиланням на korrespondent.net.

За словами заступника голови правління Об'єднання Богдана Хмельницького Валерія Толмача, акція проводиться на знак протесту проти фальсифікацій конкурсу на права транспортних перевезень.

«Перевезення зупинилися, поки сьогоднішня акція не дасть результатів, поки не вийде голова адміністрації і не скаже, що усе, далі ситуація прозора, проводимо перерахунок балів за конкурсом і віддаємо право перевезення», – заявив він.

Валерій Толмач відзначає, що несправедливий конкурс був проведений ще в серпні 2012 року, на якому перемогла компанія Сєвертранс із Одеси.

«Київоблдержадміністрацією в серпні 2012 року був проведений незаконний конкурс. Був бум, до 100 маршруток виїжджали до будівлі відомства. Після цього адміністрація сказала: усе зрозуміли, свою помилку усвідомили. І віддала назад право перевізникам далі їздити, оскільки вони багато років працюють, регулярно платять податки, возять людей. Але через півроку той опонент за конкурсом, який нібито виграв, – компанія Сєвертранс – вони почали виїжджати з абсолютно повним набором дозвільних документів», – підкреслив він.

Толмач зазначив, що в одеської компанії немає транспорту, вони почали розмовляти з теперішніми перевізниками.

«Зараз підходять до перевізника, який працює, і говорять: ось наші документи, давайте працюйте на нас, платіть. Не хочете – отримуйте ДАІ, штрафи, трансінспекцію, і в такому дусі – за рахунок силових структур», – стверджує він.

 Нагадаємо, уранці жителі передмість Києва не змогли потрапити на роботу через масовий страйку водіїв маршруток, які вимагають чесного конкурсу за право транспортних перевезень. На сьогодні перевезення припинені з Вишневого, Боярки, Коцюбинського, Петрівського, Тарасівки і Петропавлівської Борщагівки. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua