"У Києві створять Алею Воїнської Слави"

30 сiчня 2013

ІНІЦІАТИВА. З ініціативи Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України у столичному Парку Вічної Слави створять Алею Воїнської Слави. Представники Київської міської державної адміністрації взяли участь у засіданні організаційного комітету щодо концептуальних завдань проекту, зокрема, загального викладу пам’ятних знаків (бюстів) та створення першої черги Алеї Воїнської Слави. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

За словами Сергія Целовальника, створюючи завдання на проектування, необхідно акцентувати, що саме Парк Вічної Слави є головним пам’ятником Великої Вітчизняної війни. Адже, численні покоління зростали і пам’ятають парк з Обеліском, могилу Невідомому солдату, Вічний вогонь, що символізують об’єднання народу в перемозі у другій Великій Вітчизняній війні. Отже, основним завданням для розробників Алеї Воїнської Слави має стати максимальне наближення до стилістики існуючого пам’ятника.

Наступним кроком, як зазначають у профільному Міністерстві, стане узгодження виконання спільних дій, насамперед, щодо визначення порядку та критеріїв відбору героїв Великої Вітчизняної війни для увічнення на Алеї Воїнської Слави, організації та проведення конкурсу зі спорудження об’єктів на Алеї Воїнської Слави, розробка відповідної проектно-кошторисної документації. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua