"У Києві відкривають центри соціально-психологічної допомоги"

ІННА МИКОЛАЄНКО
27 листопада 2012

РЕАБІЛІТАЦІЯ. У Києві зростає кількість центрів соціально-психологічної допомоги для дітей з інвалідністю. Незабаром вони з’являться в Оболонському та Солом’янському районах столиці. Рішення про це прийняли депутати Київради. 

У Київському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді пояснюють, що необхідність створення таких центрів зумовлена тим, що постійно зростає кількість дітей та молоді з особливими потребами. За даними Головного управління охорони здоров’я КМДА, у столиці проживає 8,5 тисячі дітей з інвалідністю та близько 15 тисяч молоді з функціональними обмеженнями.

Як повідомила прес-служба КМДА, нині в Києві працює 9 центрів соціально-психологічної допомоги, клієнтами яких є діти та молодь від 7 до 35 років, а також члени їхніх сімей. У центрах працює мультидисциплінарна команда фахівців, яка створює умови для отримання комплексу реабілітаційних послуг в одному приміщенні за місцем проживання: соціальний педагог, логопед—корекційний педагог, психолог, реабілітолог, соціальний працівник. Корекційні заняття передбачають взаємодію спеціалістів не тільки з дитиною, а й із батьками. Соціальною роботою охоплено 1810 осіб. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua