"У клубі будуть танці"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
22 лютого 2013

РОЗВИТОК СЕЛА. В одному з найвіддаленіших сіл Дніпропетровщини після капітального ремонту днями розчинив двері будинок культури, який не працював понад 20 років. Оновлений клуб у селі Жемчужне Юр’ївського району селяни змогли відкрити після участі у конкурсі Дніпропетровської обласної ради. Це дало змогу за короткий термін замінити у будівлі старі зношені вікна на металопластикові, встановити вхідні та міжкімнатні двері,  відремонтувати підлогу, облаштувати  актову залу і кімнати для гуртків. А їх жителі Жемчужного можуть обирати на будь-який смак: тут працюватимуть вокально-хоровий, театральний, хореографічний гуртки і секція художнього слова.

«Без закладу культури в селі не можна, — вважає сільський голова Жемчужного Галина Бубир. — У нас чимало талановитих дітей і молоді, які прагнуть реалізувати свої таланти і здібності. Власними силами ми облаштували вільне приміщення для сільського клубу, однак коштів на проведення капітального ремонту в сільському бюджеті не вистачало. Ось і звернулися до голови обласної ради по допомогу».

За словами голови Дніпропетровської обласної ради Євгена Удода, в рамках соціальних ініціатив заплановано виїзди творчих колективів області у сільські райони. «Ми допомогли реалізувати жителям Жемчужного їхню мрію, і це стало важливим кроком у розвитку села. Ми прагнемо розвивати культурну сферу в краї. До відродження сільських клубів залучаємо і бюджетні кошти, і кошти міжнародних проектів та програм. За таким принципом торік ми відремонтували 15 сільських закладів культури», — розповів Євген Удод. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua