"У кожному українському селі буде фахівець, який надаватиме громадянам довідки з електронних реєстрів"

7 серпня 2015

«Ми зараз навчаємо нотаріусів, помічників нотаріусів, і найбільш важливе – представників органів місцевого самоврядування, щоби в кожному селі була людина, до якої прийде громадянин і попросить будь-яку довідку», – наголосив у четвер, 6 серпня, в рамках робочої поїздки до Хмельницького Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

За словами Арсенія Яценюка, проводиться також відповідне навчання працівників органів Державної фіскальної служби та органів місцевого самоврядування, аби реєстратор безпосередньо працював з людиною і не вимагав від неї додаткових документів.

«Раніше треба було прийти в ДФС з витягом із якогось реєстру. Зараз цього не треба буде робити, і не потрібно буде платити гроші, – підкреслив Глава eряду. – Якщо у фіскальної служби є якісь запитання щодо даних із реєстру, служба самостійно заходить в цей реєстр і отримує необхідну інформацію».

При цьому, наголосив Арсеній Яценюк, доступ до реєстру буде максимально здешевленим або безкоштовним, якщо дані отримуються органом державної влади.

Прес-служба КМУ 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua