"У Криму масово видають держакти на землю"

4 жовтня 2011

ЗЕМЛЯ. З 26 по 30 вересня Рескомзем Криму і його територіальні органи видали 2147 державних актів на право власності на землю. Окрім того, 10700 держактів будуть видані найближчим часом. На 20 вересня в Автономії налічувалося майже 14 тисяч готових до видачі правовстановлюючих документів на землю.

Близько 1300 держактів не можуть бути видані з тих чи інших причин. Статистика свідчить: майже 600 громадян померли, понад 500 - виїхали за межі півострова, 15 актів оформлено з порушенням законодавства, 62 особи відмовилися від їх отримання, тому що не змогли оплатити процедуру видачі документів. За новими розцінками, затвердженими Кабміном у серпні цього року, отримання державного акта на землю обходиться у 195 гривень. За інших причин не змоги отримати держакти близько 100 осіб.

З метою ліквідації затримок з видачею громадянам державних актів на землю Держземагентство України розвернуло кампанію щодо форсованої видачі цих документів.

Як відомо, з 1 січня 2011 року функції реєстрації та видачі державних актів передано від Центру державного земельного кадастру територіальним органам, у зв'язку з чим була затримка з видачею правовстановлюючих документів на землю. З прийняттям Закону «Про Державний земельний кадастр», який набуває чинності з 1 січня 2012 року і в якому обмінний файл отримав статус електронного документа, Держземагентство ввело нову єдину по Україні електронну систему реєстрації. З серпня система проходить апробування та налагодження.

 Прес-служба Державного агентства земельних ресурсів



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua