"У Криму намагаються приборкати стихійну торгівлю"

Людмила ЩЕКУН
7 серпня 2012

НАВОДИМО ПОРЯДОК. За три останніх місяці в Криму звільнили майже 20 чиновників різного рангу і 8 працівників міліції за протиправні дії у сфері незаконної торгівлі в період курортного сезону. Про це повідомило Головне управління інформаційної політики Ради міністрів автономії.

На переконання голови виконавчої влади республіки Анатолія Могильова, набережні курортних міст не можна перетворювати на суцільний ринок, бо це перш за все місця відпочинку. І зрозуміло, що такі курортні зони повинні бути впорядкованими та комфортними.

Тому задля наведення порядку Радою міністрів Криму схвалено рішення про створення в республіці мобільної групи з боротьби з незаконною торгівлею. Як повідомили в економічному відомстві автономії, мобільна група виїжджатиме в курортні регіони без попередження.

В Ялті не стали чекати на приїзд столичних «гостей». На останній сесії міськради ялтинська міліція від депутатів отримала на горіхи за безлад, який відбувається на набережних із торговцями. Під час засідання деякі депутати висловили припущення, що нелегальна торгівля в місті «досить впорядкована, набула системного характеру і має такий «дах», що вже необхідне втручання служби власної безпеки МВС». Результати не забарилися. Минулого тижня голова міста Олексій Боярчук повідомив під час прес-конференції, що розмова депутатів з представниками місцевого відділу міліції подіяла: кількість самовільних торговельних яток суттєво зменшилася.

Аби надалі запобігти виникненню самовільних яток в курортних зонах, Анатолій Могильов доручив органам місцевого самоврядування до кінця поточного року розробити схеми дислокації об’єктів торгівлі на 2013 рік.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua