"У Луцьку стартує Фестиваль вистав за п’єсами Лесі Українки"

13 вересня 2011

КУЛЬТУРА. З 17 по 22 вересня 2011 у Луцьку вперше відбудеться Фестиваль вистав за п’єсами Лесі Українки. Про це повідомила Волинська обласна адміністрація. Як вважають організатори цей фестиваль повинен достойно доповнити низку заходів, які проводяться в області з відзначення 140-річчя від дня народження Лесі Українки та 100-річчя з дня написання драми-феєрії «Лісова пісня».

Також метою фестивалю є заохочення режисерів, художників, композиторів та акторів, особливо молодих, до більш глибокого вивчення драматургії Лесі Українки, її сучасного творчого переосмислення, формування професійності, високої режисерської і виконавської майстерності митців, усвідомлення ними національної ідеї.

У фестивалі братимуть участь 16 професійних театрів з різних областей України, які представлять вистави Лесі Українки «Лісова пісня», «Бояриня», «Сім струн», «Камінний господар», «На полі крові», «Розмова», «Лілея», «В катакомбах».

Показ вистав відбудеться  на великій та камерній сцені Волинського академічного обласного музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка та у Волинському академічному обласному театрі ляльок.

Окрім того учасники фестивалю матимуть можливість відвідати літературно-меморіальний музей-садибу Лесі Українки в с. Колодяжне Ковельського району та музей драми-феєрії «Лісова пісня» в урочищі Нечимному.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua