"У львівській області виявлено партії фальшивого «Амізону»"

11 березня 2013

ЗАБОРОНА. Державна служба з лікарських засобів наклала заборону на продаж, зберігання і застосування лікарського засобу «Амізон» в таблетках, покритих оболонкою, по 0,25 г, 20 штук в упаковці з маркіровкою київської компанії «Фармак».

Згідно з розпорядженням відомства, воно було зроблено на підставі інформації компанії про підробку ліків, передає УКРІНФОРМ з посиланням на Кореспондент.biz.

«Заборона поширюється виключно на дві серії препарату «Амізон», які були виявлені Держлікслужбою на неліцензійних складах у Львівській області наприкінці 2012 року. Таким чином, ця продукція не має жодного відношення до компанії «Фармак», а саме - серії N570911 і N180211», – уточнює видання.

Повідомляється, що аптекам і медустановам, що здійснюють продаж і застосування ліків, після отримання подібної інформації необхідно перевірити наявність цього препарату і вжити заходи з його ліквідації.

Препарат «Амізон» призначений для лікування і профілактики грипу і респіраторних вірусних інфекцій, інфекційного мононуклеозу, кору, краснухи, вітряної віспи та інших захворювань.

Нагадаємо, що минулої осені тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України оштрафувала на 7,6 млн грн. ПАТ «Фармак» (Київ) за поширення неправдивої реклами лікарського засобу «Амізон».



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua