"У Миколаєві судять тих, хто заважав працювати журналістові"

Олена ІВАШКО
24 грудня 2015

У Центральному районному суді Миколаєва відбулося підготовче засідання у справі обвинувачення адміністратора інтернет-клубу в перешкоджанні професійній діяльності кореспондента інформаційного агентства.

В обвинувальному акті прокуратури зазначається, що 25 липня цього року до райвідділу міліції надійшла заява кореспондента інформаційного агентства «Українська Медіа Група» Андрія Лохматова про те, що адміністратор одного з інтернет-клубів перешкоджав його професійній діяльності. У листопаді до райвідділу надійшла ще одна заява журналіста про застосування до нього насильницьких дій. За обома заявами відкрито кримінальні провадження, які згодом правоохоронці об’єднали в одне.

Орган досудового розслідування встановив, що у зазначений день кореспондент прибув до інтернет-клубу, де почав робити відео- та фотознімання на підставі 1 ст. 307 Цивільного кодексу України. Він фотографував адміністратора клубу, жінку 1981 року народження, яка, помітивши це, намагалася вирвати з рук журналіста фотокамеру та його посвідчення, а також вчиняла інші насильницькі дії, чим умисно перешкоджала його законній професійній діяльності. В обвинувальному акті зазначено, що жінка умисно штовхнула хлопця в спину та неодноразово ударила в плече.

Адміністраторові інтернет-клубу інкримінують учинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 171 та ч. 1 ст. 126 КК України (умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналіста; умисне завдання удару та вчинення інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень). Заслухавши учасників та визначивши, що перешкод до початку судового процесу немає, суддя постановив ухвалу про призначення справи до розгляду у відкритому судовому засіданні.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua