"У Миколаєві викрили підпільного підприємця"

Олена ІВАШКО
15 квiтня 2016

Суддя Центрального районного суду Миколаєва Світлана Скрипченко постановила вирок про визнання винним жителя Миколаєва, який погодився очолити фіктивну фірму.

Суд встановив, що цей 32-річний громадянин, неодноразово судимий за крадіжки та незаконне поводження із холодною зброєю, погодився на сумнівну аферу. Йому запропонували «придбати» суб’єкт підприємницької діяльності — товариство з обмеженою відповідальністю. Зрозуміло, що він не мав на меті здійснювати таку діяльність, натомість за готовність стати «зіц-головою» одержав 200 гривень.

Подальше будо справою техніки. Фіктивний керівник підписав протокол зборів учасників ТОВ «N» та інші документи, завірив у нотаріуса картку із зразками підписів і відбитка печатки новоутвореного товариства та відкрив у банку розрахункові рахунки із встановленням системи «клієнт-банк».

Після цього громадянин віддав усі документи іншій особі, яка використала їх для прикриття незаконної діяльності, зокрема пособництва підприємствам в умисному ухиленні від сплати податків (ПДВ і податку на прибуток).

Орган досудового слідства підозрюваного обвинувачував у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України, а саме у придбанні суб’єкта підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності.

Разом з обвинувальним актом до суду надійшла угода про визнання винуватості, укладена між прокурором прокуратури Миколаївської області та підозрюваним.

У судовому засіданні останній визнав себе винуватим, просив затвердити угоду та призначити йому узгоджене покарання — штраф 500 неоподатковуваних мінімумів.

Вивчивши матеріали справи, суд ухвалив вирок: затвердити угоду про визнання винуватості, визнати обвинуваченого винним і призначити йому покарання у вигляді штрафу обсягом 8500 гривень. Окрім того, конфіскувати в дохід держави речовий доказ — грошові кошти з розрахункового рахунку ТОВ «N», на які було накладено арешт, обсягом понад мільйон гривень. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua