"У Немирові відкрили відділення гемодіалізу"

Олег ЧЕБАН
12 травня 2012

ЗДОРОВ’Я. Відтепер трохи легше стало вінничанам, життя яких пов’язане зі штучною ниркою. Раніше вони могли проходити планове лікування лише в обласному центрі, а нині це можна робити і в місті Немирів, де відкрили сателітне відділення амбулаторного гемодіалізу Центру нефрології та діалізу обласної клінічної лікарні ім. М.Пирогова.

На Вінниччині понад півтори тисячі жителів страждають на хронічну ниркову недостатність різних стадій, а 145 потребують очищення організму методом програмного гемодіалізу. «Тому питання наближення якісної медичної допомоги було вкрай актуальним, і ми вдячні обласній владі, яка пішла назустріч людям», — зазначив головний лікар обласної клінічної лікарні Олександр Жупанов.

У створення відділення в Немирові вкладено приблизно

3 млн грн. Воно обладнане шістьма сучасними апаратами «штучна нирка» та вдосконаленими системами очищення води, що покращує результат процедури. Тут уже лікуються пацієнти з цього та прилеглих районів. Зауважимо, що лікування дороге: в рік на людину треба майже 100 тис. грн. На щастя, держава вчасно виділяє кошти, що дає можливість таким людям повноцінно жити.

Зі слів голови облдержадміністрації Миколи Джиги, планується відкрити ще кілька сателітних відділень у райцентрах. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua