"У новий рік з новим паспортом"

5 сiчня 2016

Після різдвяних канікул українці вже зможуть подавати заяви на оформлення паспортів у формі пластикових карток з безконтактними електронними носіями. Про це повідомляє Державна міграційна служба України.

Із середини січня відомство розпочне впровадження нових паспортів громадянина України у формі пластикової картки. За надані урядом кошти міграційна служба закупила додаткове обладнання для оформлення біометричних документів. Його встановлять лише в підрозділах, які раніше таких технічних можливостей не мали. За інформацією ДМС, з січня нинішнього року замість 210 підрозділів заяви на оформлення біометричного паспорта (зокрема й закордонного) прийматимуть 325 підрозділів міграційної служби. Це суттєво зменшить черги на оформлення закордонних паспортів і спростить надання послуги для громадян, яким раніше доводилося звертатися до сусідніх районів, переконані у міграційній службі.

Уже розпочалося тестування системи оформлення і видачі ID-картки громадянина України, яке триватиме до 6 січня. Оформлення і видача цих паспортів здійснюватиметься на тому самому обладнанні, що й оформлення закордонного біометричного паспорта, тому ДМСУ попереджає про можливі тимчасові ускладнення в роботі системи на час тестування. Офіційно заяви на оформлення паспорта громадянина України у формі пластикової картки підрозділи ДМС почнуть приймати з 11 січня.

Відділ новин «Урядового кур’єра» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua