"У Пенсійному фонді поменшає чиновників"

31 березня 2016

Столичний Пенсійний фонд розпочав впровадження нової сучасної єдиної централізованої системи призначення та виплати пенсій, яка дасть змогу за лічені хвилини обслуговувати людей. Це перший крок у напрямі оптимізації як самої структури головного управління, так і штатної чисельності працівників. Про це повідомив начальник Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві Володимир Аніканов.

Відповідно до постанови Кабміну від 16.12.2015 року №1055 «Про деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України», передбачено проведення реорганізації управлінь Пенсійного фонду в районах Києва через їх об’єднання.

Реорганізація суто організаційна. Її мета — поліпшити якість роботи управління в пенсійній системі. Так, на базі 10 районних управлінь створюють три територіальні управління, які виконуватимуть завдання та функції, покладені на органи Пенсійного фонду, на територіях кількох адміністративно-територіальних одиниць столиці. А саме: 1) Лівобережне об’єднане управління обслуговуватиме Дарницький, Деснянський та Дніпровський райони Києва;

2) Правобережне об’єднане управління — Голосіївський, Святошинський та Солом’янський райони;

3) Центральне об’єднане управління — Оболонський, Печерський, Подільський та Шевченківський райони столиці.

До складу кожного з них входитимуть всі відділи за напрямами роботи Пенсійного фонду. Не йдеться про ліквідацію органів ПФ у районах. Фахівці з питань пенсійного забезпечення працюватимуть і надалі в тих самих приміщеннях, залах обслуговування, кабінетах, як і до об’єднання.

У Києві функціонують десять громадських приймалень: фронт-офіси, які приймають документи для призначення (перерахунку) пенсій та надають інші послуги з обслуговування громадян. У подальшому розглядають можливість розширення мережі громадських приймалень, зокрема адміністративних центрів обслуговування громадян, де відвідувач зможе вирішити будь-яке питання незалежно від місця його реєстрації.

Любов ДМИТРЕНКО
для «Урядового кур’єра» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua