"У Південному Бузі побільшає риби"

Олена ІВАШКО
11 грудня 2015

До чергового етапу зариблення річки Південний Буг взялися в Миколаєві. Понад дві тонни малька, товстолобика, коропа і білого амура були випущені в річку прямо в межах міста на Нижній Набережній. Як розповіла начальник відділу іхтіології та регулювання рибальства Миколаїврибоохорони Анастасія Апостолова, до річки випущено майже  120 тисяч особин цьоголітки рослиноїдних видів риб та коропа. До зими наступного року за сприятливих умов кожна рибина досягне кілограмової ваги. Зараз вага одного малька — 25-27 грамів.

Традиційно зариблення проводять на набережній Інгулу. Вдале розташування, на місці з’єднання Південного Бугу та  Інгулу, дозволить розосередитися молоді риб по водоймі, аби не створювати скупчення. До того ж, це місце є ділянкою для здійснення  любительського лову, що також було враховано. Миколаїврибоохорона щорічно здійснює заходи з відтворення водних біоресурсів за рахунок державних коштів та коштом користувачів, які здійснюють промисловий лов у межах Миколаївської області.

Торік до річки Південний Буг  запустили понад мільйон особин товстолобика та коропа. Сьогодні, попри скрутне економічне становище, зариблення основної водної артерії Миколаївської області все-таки відбулося. Це дасть змогу  не лише поповнити запаси риби та збільшити видовий склад водойми, а й покращити її екологічний стан. Адже рослиноїдні види риб, поїдаючи вищу водну рослинність,  стримують  заростання річки. Цьогоріч  до заходів із зариблення приєдналося  й Українське товариство мисливців та рибалок. Усі розуміють: зариблення  — це шлях до збереження та відновлення природних ресурсів нашої області.

Заступник голови Миколаївської облдержадміністрації В’ячеслав Бонь переконаний: штучне відтворення і випуск мальків важливі і для екологічного балансу, і для підвищення продуктивності водойм, і просто для місцевих жителів, споживачів продукту.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua