"У Північній Кореї ввели військовий стан"

31 сiчня 2013

ЗАГРОЗА. Південнокорейські ЗМІ повідомляють про плановане випробування ядерної зброї, передає ТСН з посиланням на Lenta.ru.

Лідер КНДР Кім Чен Ин видав наказ про введення воєнного стану в країні у зв'язку з планованим випробуванням ядерної зброї, яке має відбутися найближчим часом.

Про це з посиланням на анонімне джерело повідомляє південнокорейська газета «Чунан Ільбо».

За даними інформатора видання, військовий стан у КНДР був введений з 00:00 годин 29 січня. Всі прикордонні сили, а також війська, що знаходяться в центральній частині країни, мають бути приведені у бойову готовність.

Крім того, джерело повідомило, що ядерні випробування будуть проведені раніше, ніж передбачалося в пресі. Так, висловлювалися версії, що вони відбудуться 16 лютого, в день народження колишнього лідера Північної Кореї Кім Чен Іра, або 25 лютого, коли відбудеться інавгурація президента Республіки Корея Пак Кин Хе.

Інше джерело в уряді Південної Кореї повідомило, що в середу, 30 січня, влада помітила збільшення активності в районі полігону Пунгері.

У північнокорейській пресі в неділю, 27 січня, також з'явилися повідомлення, що Кім Чен Ин зібрав в суботу екстрену нараду з військовим керівництвом країни. За даними офіційних ЗМІ, на ньому було доручено зробити «специфічні заходи», проте не уточнювалося, які.

Як відомо, в грудні 2012 року Північна Корея провела успішний запуск ракети «Инха-3» із супутником, що викликало засудження світової спільноти, яка запідозрила країну у випробуванні балістичної ракети.

Через два дні стало відомо про те, що в КНДР було прийнято рішення про проведення третіх за рахунком випробувань ядерної зброї КНДР.

Північна Корея провела перше випробування плутонієвих бомб в жовтні 2006 року і друге – у травні 2009 року.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua