"У податкову можна й не ходити"

Микола ШОТ
14 лютого 2013

ПОСЛУГИ. Платники податків на Тернопільщині дедалі більше звертають увагу на надання податківцями новітніх послуг. Скажімо, торішнього травня підприємцям почали видавати сертифікати ключів для подання звітності та здійснення інших операцій в електронній формі. З початком лютого в краї такі ключі отримали 10,5 тисячі заявників.

Як зазначив перший заступник голови ДПС у Тернопільській області Олександр Конончук, кількість бажаючих отримати цифровий ключ для дистанційного спілкування з податковими органами й надалі зростає. Одним з головних чинників популярності цієї послуги вважають її безплатність — на відміну від приватних структур податкова служба надає ключі та програмне забезпечення для користування системами електронної звітності на безоплатній основі.

Тим часом у Державній податковій службі в Тернопільській області провели семінар-нараду з впровадження електронної контрольної стрічки реєстраторів розрахункових операцій. Представники центрів сервісного обслуговування розповіли про технічні нововведення та продемонстрували модеми, потрібні для передачі контрольно-звітної інформації до органів ДПС, а також новий касовий апарат з вмонтованим модемом і розповіли про його технічні можливості. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua