"У Польщі дорога забрала життя дев’яти українців"

1 серпня 2012

ТРАГЕДІЯ

Президент і Прем’єр-міністр висловили співчуття у зв’язку із загибеллю наших громадян в автокатастрофі

«З глибоким сумом сприйняв звістку про автокатастрофу пасажирського мікроавтобуса з нашими співвітчизниками, яка сталася поблизу польського міста Лодзь. Поділяю гіркий біль непоправної втрати і сумую разом з вами й вашими родинами», — цитує слова глави держави його прес-служба.

Зі свого боку глава уряду сказав: «Дорога вкотре безжально забрала життя людей, осиротивши родини, принісши горе в сім’ї. Висловлюю щирі співчуття родинам загиблих, рідним та близьким». 

Президент доручив міністру закордонних справ Костянтину Грищенку забезпечити надання родинам загиблих консульської підтримки. Як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, у вітчизняному зовнішньополітичному відомстві зазначили, що справа про розслідування обставин ДТП перебуває на особливому контролі в Посольстві нашої держави в Республіці Польща та Департаменті консульської служби МЗС України.

У свою чергу міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський у телефонній розмові з українським колегою Костянтином Грищенком запевнив: польська сторона задіяла всі наявні механізми для надання допомоги родинам загиблих у ДТП українців. Глава МЗС сусідньої країни зазначив, що польський народ поділяє глибокий біль та почуття скорботи рідних і близьких, котрі зазнали непоправної втрати.

Як нагадує УНІАН, 30 липня о 6.00 біля польського міста Лодзь приміський потяг врізався в мікроавтобус на нерегульованому залізничному переїзді. Внаслідок аварії загинули вісім осіб і двоє отримали травми. Пізніше в лікарні померла одна з госпіталізованих жінок. Усі пасажири і водій мікроавтобуса — українці.

За даними прес-секретаря Окружної прокуратури в Лодзі Кшиштофа Копаня, більшість жертв ДТП — молоді люди від 20 до 40 років. Українці їхали на підприємство з переробки фруктів та овочів, де працювали як сезонні робітники.

 Відділ новин
«Урядового кур’єра» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua