"У понад 650 будинках порушені терміни вводу в експлуатацію"

18 жовтня 2012

СТАТИСТИКА. Станом на вересень 2012 року в Україні налічується 656 об’єктів житлового будівництва, куди вкладені кошти інвесторів, по яких порушено терміни введення в експлуатацію. Про це сказала експерт Галина Оліфер, повідомляє УНН.

На думку фахівця, для вирішення проблем існуючих недобудов (куди вкладені кошти інвесторів) – необхідно об’єднатися постраждалим інвесторам будівництва у спілку для отримання в судовому порядку права на самостійну добудову їх об’єкту шляхом передачі такій спілці прав забудовника. Цей шлях вже апробований на практиці і показав свою ефективність.

«Обмін позитивним досвідом вирішення існуючих проблем інвесторів у будівництво житлових об’єктів сприятиме зменшенню дисбалансу прав забудовника та інвесторів, а також надасть громадянам можливість уже сьогодні, коли проблема з будівництвом об’єкту існує, використати ефективний інструмент захисту своїх інтересів. Це надзвичайно важливо, враховуючи дані моніторингу об’єктів житлового будівництва в регіонах України, по яких порушено терміни введення в експлуатацію. Всього таких об’єктів, за даними Мінрегіонрозвитку на вересень 2012 р., – 656, з цих об’єктів 208 (або 32%) визначені як проблемні. Найбільша кількість проблемних об’єкті у місті Києві – 51, Київській області –25, Одеській області -25», – зазначила Галина Оліфер.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua